Βορίδης σε ΠΟΠ-ΟΤΑ για συμβασιούχους Covid: Καμιά ανανέωση -Όχι και στη μοριοδότηση

Petite Perle 300×250

Φεύγουν από τις υπηρεσίες τους οι συμβασιούχοι Covid στο τέλος Μάη, αφού ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμιά ανανέωση συμβάσεων, ενώ τάχθηκε και τα κατά της μοριοδότησης τους για μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Τα παραπάνω διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνάντηση του με το Προεδρείο της ΠΟΠ – ΟΤΑ για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Στην συνάντηση παρέστη και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών του Νομού Καρδίτσας.

Στο θέμα των Συμβασιούχων COVID-19 σύμφωνα με την ΠΟΠ – ΟΤΑ ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στο τέλος του μήνα λήγουν οι Συμβάσεις τους και δεν προτίθεται να τις ανανεώσει και δήλωσε ότι, όσοι Δήμοι έχουν ανάγκη μόνιμου προσωπικού να το ζητήσουν από την Κυβέρνηση, όσο αφορά την δυνατότητα της μοριοδότησης μετά από τις αποφάσεις του ΣΤΕ που τις έκρινε Αντισυνταγματικές δεν είναι στις προθέσεις του να τις κάνει.

Έγινε επίσης εκτενής ενημέρωση στον Υπουργό σχετικά με τα θέματα των Σχολικών Καθαριστριών και ιδιαίτερα του Νομού Καρδίτσας.

Ο Υπουργός, πάντα σύμφωνα με την ΠΟΠ – ΟΤΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει την δυνατότητα για όσους Αορίστου χρόνου εργαζόμενους αποχωρούν. Να προσλαμβάνονται Μόνιμοι ή οι ώρες εργασίας αυτών που αποχωρούν να προστίθενται στις ώρες των Συμβασιούχων και μας δήλωσε ευθέως ότι, αν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες οι Δήμοι με τα δικά τους χρήματα μπορούν και να αυξήσουν τις ώρες αλλά και να προσλάβουν και άλλο προσωπικό. Όσο αφορά την προκήρυξη θα γίνει στον ίδιο χρόνο που γίνεται κάθε φορά.

Καλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο Καρδίτσας να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με αύξηση ωρών εργασίας, σημειώνει από την πλευρά της, ΠΟΠ – ΟΤΑ και προσθέτει:

Επίσης δηλώσαμε στον Υπουργό την πολυπλοκότητα του Σχεδίου Νόμου για την Αξιολόγηση και την αδυναμία να λειτουργήσει στους Δήμους και ιδιαίτερα στο Εργατοτεχνικό προσωπικό, το οποίο έχουμε ζητήσει να εξαιρεθεί.

Του ζητήσαμε την επαναφορά του άρθρου 12, της ΣΣΕ του 2005 δηλαδή την επαναφορά του Ιματισμού στο Εργατοτεχνικό προσωπικό.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ