Κρήτη: Σε σταθερά χαμηλά επίπεδα οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν και σήμερα οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στην Κρήτη, όπου τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, καταγράφεται περιορισμός της επίπτωσης της covid-19, που αποτυπώνεται στα νοσοκομεία, στις ημερήσιες νέες μολύνσεις, αλλά και στο ιικό φορτίο που ανιχνεύεται στα αστικά λύματα.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 34 ασθενείς, 30 στις κλινικές και 4 στις ΜΕΘ, από τους οποίους οι 3 είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα οι σημερινές νοσηλείες ανά νοσοκομείο διαμορφώνονται ως εξής:


-ΠΑΓΝΗ: 8 ασθενείς, 6 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.
-Βενιζέλειο: 7 ασθενείς, όλοι στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Χανίων: 8 ασθενείς, όλοι στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 4 ασθενείς, 2 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 3 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Σητείας: 1 ασθενής στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 1 ασθενής στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς στην κλινική covid.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 256 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, 97 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, 90 στα Χανιά, 42 στο Ρέθυμνο και 27 στο Λασίθι.

Πτωτικές και σταθεροποιητικές ήταν οι τάσεις και σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των μεγάλων πόλεων της Κρήτης, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Έτσι, την τελευταία εβδομάδα, 16 – 22 Μαΐου, στην πόλη του Ηρακλείου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε μείωση κατά 41% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 9 – 15 Μαΐου. Στα Χανιά δεν υπήρξε καμία μεταβολή, ενώ και στον Άγιο Νικόλαο, η τάση ήταν σταθεροποιητική, με πολύ μικρή αύξηση κατά 10%.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ