ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών υπό το βλέμμα των ΜΑΤ – Σε ετοιμότητα ο Αίαντας

Petite Perle 300×250

Εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους

Νέα συγκέντρωση εντός του ΑΠΘ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από τις αστυνομικές διμοιρίες στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του κάμπους, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ.

Σημειώνεται ότι εντός του ΑΠΘ, ενισχύθηκε η αστυνομική παρουσία υπό τον φόβο νέων επεισοδίων μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο campus, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εντός ΑΠΘ ο Αίαντας

Σήμερα οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στο πρώην "Στέκι στο Βιολογικό" πραγματοποιούνται κανονικά από νωρίς το πρωί. Τον χώρο των εργασιών περιφρουρεί διμοιρία των ΜΑΤ.

Παράλληλα, πέριξ του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών βρίσκεται και το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, γνωστό και ως "Αίαντας", σύμφωνα με το thestival.gr.  

Παρέμβαση του συλλόγου διδασκόντων για την αποχώρηση των ΜΑΤ

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, σύμφωνα με το GRTimes.

Όπως τόνισαν, η αστυνομική παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ