Αρπαγή 6χρονου: Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες από τους γονείς – Ο πατέρας λέει ότι η μητέρα «μπορεί να τον επισκεφθεί όποτε θέλει»

Petite Perle 300×250

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν «τρέχουν», την ώρα που ο μικρός βρίσκεται στη Νορβηγία με τον πατέρα του. Ο ίδιος λέει πως το παιδάκι είναι καλά και κατηγορεί τη μητέρα του για αρπαγή. Το 6χρονο αγόρι είναι πλέον στο σπίτι του πατέρα στη Νορβηγία, μετά την απαγωγή του από το σπίτι του στην Κηφισιά. Ο πατέρας του λέει ότι το παιδί είναι χαρούμενο κοντά στον μπαμπά του, αλλά και στο περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, κοντά σε ξαδέρφια και θείους.

Η μητέρα του «μπορεί να τον επισκεφθεί όποτε θέλει»

Μάλιστα, στη δημοσιότητα έδωσε και φωτογραφίες με τον μικρό Ράινερ, μεταξύ των οποίων και μία -την οποία δημοσιεύει ο ΑΝΤ1- που φαίνεται αγκαλιά με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα, ο εντολέας του δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη μητέρα του παιδιού και εκείνη μπορεί να επισκεφθεί τον 6χρονο «όποτε θέλει στη Νορβηγία».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια λύση για το καλό του παιδιού. Όπως ισχυρίζεται η πλευρά του πατέρα, στη Νορβηγία υπάρχουν δύο αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες δίνουν την επιμέλεια του 6χρονου στον ίδιο, ενώ καθορίζουν τον τόπο διαμονής του παιδιού.

Αντίστοιχα, η πλευρά της μητέρας λέει ότι υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Ο πατέρας κατηγορεί τη μητέρα για αρπαγή

Ο πατέρας κατηγορεί τη μητέρα του 6χρονου παιδιού για αρπαγή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

«To παιδί απήχθη από τη Νορβηγία το 2020 ο πατέρας έκανε αγωγές υπό τη συνθήκη της Xάγης για να γυρίσει το παιδί στις ελληνικές Αρχές. Η συνθήκη της Χάγης ορίζει ότι τα παιδιά που έχουν απαχθεί θα πρέπει να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν. O πατέρας περίμενε για δυο χρόνια και δεν υπήρχε καμία εξέλιξη από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές και γι' αυτό αποφάσισε να έρθει και να πάρει τον παιδί μόνος του» δηλώνει ο δικηγόρος του πατέρα, όπως μεταδίδει το Star.

Εναντίον της μητέρας υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όμως, αυτό δεν έγινε ποτέ και δεν έγινε σύλληψη, καθώς υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, η οποία ανέφερε ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει με τη μητέρα του.

«Επέστρεψε στο σπίτι του»

Ο πατέρας παρείχε και στο Star φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον Ράινερ από τη Νορβηγία.

Όπως λέει, οι φωτογραφίες αυτές είναι των τελευταίων δύο ημερών και πως ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία. Το παιδάκι φωτογραφίζεται στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και φαίνεται να χαμογελάει στον μπαμπά του. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο μικρός παίζει με τα ξαδέρφια του.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα, που μίλησε στο Star, το παιδί βρίσκεται ήδη στη Νορβηγία από το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Τι λέει η πλευρά της μητέρας

Η γιαγιά του αγοριού, που βρισκόταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε η αρπαγή, περιγράφει πως το παιδί άνοιξε την πόρτα θεωρώντας ότι ήταν η μητέρα του και «είδε έναν γιγάντιο άνδρα με full face, ο οποίος έβαλε το παιδί κάτω από τη μασχάλη του και βγήκε τρέχοντας, μπαίνοντας μέσα σε ένα λευκό βαν».

Η ίδια, που μίλησε στο OPEN, θεωρεί ότι το παιδί το φίμωσε και για αυτό δεν φώναξε.

Χθες, πάντως, έγινε γνωστό πως η πλευρά της μητέρας κρατούσε επιφυλάξεις και εκτιμούσε ότι μπορεί να μην είναι αλήθεια πως το παιδάκι τους βρίσκεται στη Νορβηγία.

Πώς απήχθη από την Κηφισιά και φυγαδεύτηκε εκτός Ελλάδας

Η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της, επιβεβαίωσε πως πλέον ο 6χρονος βρίσκεται εκτός Ελλάδας και δίνει λεπτομέρειες για το πως απήχθη.

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν», αναφέρει η αστυνομία και συνεχίζει:

«Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού « Amber Alert Hellas », προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου».

«Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα ( intra Schengen ). Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

«Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ