Δασικοί Χάρτες: Δέσμευση Σκρέκα για παράταση ενός μήνα για την υποβολή αντιρρήσεων

Petite Perle 300×250

Τη δέσμευση ότι θα δοθεί  παράταση  ενός μήνα – έως τα τέλη Ιουνίου – για την υποβολή των αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών, ανέλαβε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος. 

Η δέσμευση του Υπουργού ήρθε στη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του ιδίου, της Βουλευτή Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή μετά από αίτημα του τελευταίου, με αντικείμενο την παράταση υποβολής αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου 2022. 

Ο κ. Καλογερής τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, την ιδιαιτερότητα που υπάρχει για τις Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ηρακλείου όπου ταυτόχρονα με τη διαδικασία των αναρτήσεων των δασικών χαρτών υποβάλλονται και οι δηλώσεις των ιδιοκτητών για το Κτηματολόγιο με καθυστέρηση τριών χρόνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της συγκυρίας είναι η πλήρης αδυναμία των εμπλεκόμενων επαγγελματιών στους οποίους απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι λόγω και του ελλιπέστατου υποβάθρου, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο φόρτο εργασίας.

Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την αποδοχή και την κ. Μπακογιάννη για την αποφασιστική στήριξή της στο δίκαιο αίτημα των πολιτών της Κρήτης. 

Η παράταση ισχύει για Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο – Η δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη 

Σε δήλωση αναφορικά με την ανακοίνωση την παράτασης προθεσμίας αντιρρήσεων  επί του αναμορφωμένου δασικού χάρτη στο Ρέθυμνο προέβη ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης μετά από επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά. Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Η προσπάθεια αντιμετώπισης του κρίσιμου για την Κρήτη ζητήματος των δασικών χαρτών, συνεχίζεται. Μετά και την πρόσφατη  ψήφιση της τροπολογίας  που κατέθεσα αναφορικά με την ενοποίηση της προθεσμίας για όσους επιθυμούν να εκφράσουν αντιρρήσεις επί του αναμορφωμένου δασικού χάρτη στην Κρήτη καθώς και με βάση την ανάγκη ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου του 30% των εκτάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου συζητήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα την ανάγκη θέσπισης επιπρόσθετης παράτασης ανάγκη την οποία αναδείξαμε σε συνεργασία με συναδέλφους Βουλευτές της Κρήτης. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά ο οποίος με ενημέρωσε ότι παρά την ασφυκτική πίεση αποφασίστηκε η παράταση της ημερομηνίας υποβολής αντιρρήσεων έως την 30/6/2022 για την  Π.Ε. Ρεθύμνου.

Επί της ουσίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που ανέκυψαν     από τις προχειρότητες σχεδιασμού και τα κενά που μοιραία δημιούργησε η νομοθέτηση «στο πόδι» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα τραγικά λάθη στην αποτύπωση των δασικών εκτάσεων του Ρεθύμνου και της Κρήτης και χωρίς ούτε μια σοβαρή και νομοτεχνικά ορθή παρέμβαση επίλυσης για 3,5 χρόνια. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι η οποία βελτιωτική κίνηση, η όποια προσπάθεια επίλυσης προήλθε αποκλειστικά από παρεμβάσεις που επεξεργάστηκε, ψήφισε και εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρω τα παραπάνω γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ενώ έχουν γίνει αρκετά βήματα υπάρχει μια σταθερή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος. Απέχουμε από κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών και αφήνουμε στους όψιμους θιασώτες της καθολικής απόσυρσης που θέλει τη χώρα έρμαιο του χθες, χωρίς δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο την αποκλειστικότητα  των μαγικών λύσεων.

Συνεχίζουμε χωρίς εφησυχασμό, χωρίς  πανηγυρισμούς αλλά και χωρίς πυροτεχνήματα. Προχωράμε  με αίσθημα ευθύνης και ξεκάθαρη στόχευση, με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων που έχουν στον πυρήνα τους την υπευθυνότητα, την αλήθεια και την πλήρη αντίληψη του πλαισίου μέσα στο οποίο εδώ και έξι χρόνια δίνουμε τη μάχη για τους δασικούς χάρτες».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ