Ρεσάλτο σε ελληνικά πλοία από ένοπλους Ιρανούς στον Περσικό Κόλπο

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Επιδρομή ενόπλων σημειώθηκε σε ελληνόκτητο τάνκερ στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN που μετέδωσε την είδηση, πρόκειται για εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία το οποίο βρίσκεται στον Περσικό κόλπο στα διεθνή ύδατα, το οποίο κατελήφθη από ένοπλους.

Το πλήρωμα είναι 25 ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες ενώ το υπουργείο Εξωτερικών με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι αναμένεται να γίνει διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερο πλοίο το οποίο αντιμετωπίζει στην περιοχή το ίδιο πρόβλημα. 

Την ίδια ώρα ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, μετέδωσε ότι το

ελληνόκτητο πλοίο το οποίο το έπλεε στον Περσικό Κόλπο έχει καταληφθεί από μία ομάδα ενόπλων οι οποίοι προσγειώθηκαν εκεί με ελικόπτερο, όπως μετέδωσε . Το ελικόπτερο είναι ιρανικό και σύμφωνα με πληροφορίες πάνω στο πλοίο υπάρχουν δύο Έλληνες μέλη πληρώματος. Το πλοίο κρατείται.

Το γεγονός θεωρείται αντίποινα για το περιστατικό που είχαμε πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο και το οποίο σταμάτησε λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε διάβημα πριν από λίγη ώρα από τον γραμματέα του υπουργείο Εξωτερικών στον ιρανό πρέσβη.

Πηγή: iefimerida.gr , ertnews.gr

Related Articles