Μητέρα 6χρονου από Κηφισιά: Αν πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ

Petite Perle 300×250



«Αν πάω στη Νορβηγία, θα συλληφθώ», ανέφερε η μητέρα του εξάχρονου που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Θύμα μίας περίπλοκης κόντρας με σκοπό τη διεκδίκησή του είναι ο εξάχρονος Ράινερ, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει δύο φορές χώρα διαμονής, επειδή οι γονείς του δεν έχουν καταφέρει να βρουν μία λύση ώστε να του προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον.

Η μητέρα του εξάχρονου, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, δήλωσε πως αν φύγει από την Ελλάδα και πάει στη Νορβηγία θα συλληφθεί, καθώς υπάρχει εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια, καταγγέλλοντας ότι της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί της.

«Αν πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ, γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντά στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια, ενώ εκείνος ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια» εξήγησε, φανερώνοντας πως η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα και η έλευση η δική της με το παιδί ήταν το πρώτο βήμα.

«Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει, "ναι, σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα". Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του», είπε.

«Ο πατέρας του παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα εικόνα στα νορβηγικά ΜΜΕ»
Παράλληλα, η μητέρα του 6χρονου Ράινερ άφησε αιχμές για τις ελληνικές Αρχές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την αρπαγή του παιδιού της.

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η εκδοχή που έδωσε ο πατέρας σε νορβηγικά ΜΜΕ είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρώτησαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε "ναι" και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν», τόνισε.

Τέλος, επισήμανε ότι εξετάζει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα, προκειμένου να επανενωθεί με τον γιο της.

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς, αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πατέρα του», κατέληξε.

iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ