Σε δημοπρασία η αποκατάσταση της φάμπρικας Κοκκινίδη στο Κεραμούτσι

Petite Perle 300×250

Στον αέρα είναι ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της φάμπρικας της οικογένειας του ήρωα Ηρακλή Κοκκινίδη στο Κεραμούτσι.

Το έργο χρηματοδοτείται με 114.200,00€ από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), και εξασφαλίστηκε αρχές Φεβρουαρίου, από τον δήμο Μαλεβιζίου.

Η μελέτη προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση με πρόσβαση σε ΑμεΑ, προκειμένου να γίνει επισκέψιμη, αλλά και να μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο.

Η Φάμπρικα Κοκκινίδη βρίσκεται στον οικιστικό πυρήνα του οικισμού Κεραμούτσι της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα παλαιάς φάμπρικας της προβιομηχανικής εποχής της Κρήτης για το άλεσμα του ελαιοκάρπου και την παραγωγή του ελαιολάδου.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως μέσα σε αυτήν διατηρείται και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της για την παραγωγή του ελαιόλαδου με την παραδοσιακή μέθοδο.

Η παραδοσιακή φάμπρικα αποτελεί κατάλοιπο της ζωντανής ιστορίας του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης, καθώς μαζί με την όμορη οικία, ανήκε στην περιουσία του σπουδαίου οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο αποκτά βαρύνουσα σημασία στην κατεύθυνση ανάδειξης της τοπικής ιστορίας.

Η μελέτη για την αποκατάσταση της παλιάς Φάμπρικας και μετατροπής  της σε εκθεσιακό χώρο είναι συνολικού προϋπολογισμού 108.000,00€ (με ΦΠΑ 24%), όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της ανοιχτής διαδικασίας.

 Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται

η 16-06-2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 π.μ.

Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η

23- 06-2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ