Τελικός Champions League 2022: Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θέλουν να σηκώσουν την κούπα

Petite Perle 300×250

Η ώρα της κρίσης για Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ πλησιάζει, με τις δυο ομάδες να δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου να κατακτήσουν το τρόπαιο του Champions League στον τελικό που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (28/05 22:00) στο Παρίσι.

Η Λίβερπουλ θα διεκδικήσει το έβδομο Champions League, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης ονειρεύεται να διευρύνει το ρεκόρ της και να φτάσει τα 14 τρόπαια!

Στο Παρίσι αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί. Συνολικά 6.800 αστυνομικοί και πυροσβέστες κινητοποιούνται από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια του αγώνα, ο οποίος υπόσχεται να είναι μία μεγάλη παράσταση.

Η ιστορία των καταληκτικών αναμετρήσεων στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των Άγγλων και των Ισπανών, ενισχύει το σασπένς, γύρω από αυτήν την ονειρική «αφίσα» του τελικού.

Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει το 1981, στο «Παρκ ντε Πρενς», χάρη στον Άλαν Κένεντι (1-0), αλλά η Ρεάλ πήρε την… εκδίκησή της το 2018 στο Κίεβο (3-1), σε έναν τελικό που «σημαδεύτηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και τον τραυματισμό του Σαλάχ («η χειρότερη ανάμνηση της καριέρας μου» είχε πει ο Αιγύπτιος)».

Η τρίτη αναμέτρησή τους υπόσχεται συγκινήσεις και σασπένς, ικανό να κάνει να ξεχαστεί εκείνο στο… σίριαλ του Μπαπέ.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ/4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίας.

Οι Ισπανοί μάλιστα ανακοίνωσαν ήδη την αποστολή τους, με τον Κάρλο Ανσελότι να έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες που θα μπορούσε.

Αναλυτικά η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό:

Κουρτουά, Λούνιν, Φουιντίας, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Βαγιέχο, Νάτσο, Μαρσέλο, Μεντί, Κρόος, Μόντριτς, Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Βάθκεθ, Θεμπάγιος, Ίσκο, Καμαβινγκά, Αζάρ, Μπενζεμά, Ασένσιο, Γιόβιτς, Μπέιλ, Βινίσιους, Ροντρίγκο και Μαριάνο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ