Με Ρουν ο Τσιτσιπάς στους «16» του Roland Garros

Petite Perle 300×250

Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρουν θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στους «16» του Roland Garros μετά τη νίκη του με 3-0 σετ απέναντι στον Χιούγκο Γκαστόν.

Με… περίπατο προκρίθηκε στους «16» του Roland Garros ο Χόλγκερ Ρουν και θα βρει απέναντί του τον Στέφανο Τσιτσιπά στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο 19χρονος Δανός (Νο40) πήρε άνετη νίκη απέναντι στον Χιούγκο Γκαστόν με 6-3, 6-3, 6-3 σε λιγότερο από δύο ώρες.

Μάλιστα, το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Ρουν, αφού ο Γάλλος αντίπαλός του πήρε το πρώτο σετ, όμως αντέδρασε παίρνοντας τα πέντε επόμενα και έκανε το 5-1. Ο Γκαστόν έκανε νέο μπρέικ για το 5-2, όμως ο Ρουν έκανε το 1-0 σετ με 6-3.

Από κει και πέρα, οι αντιστάσεις του Γάλλου έπεσαν, με τον Ρουν να προηγείται 3-1 και να πατάει γκάζι για το 2-0 σετ με 6-3.

Στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ ο Γκαστόν είχε τριπλό μπρέικ πόιντ, όμως ο Ρουν τον σταμάτησε, συνέχισε με μπρέικ και έκανε το 3-0 και στη συνέχεια το 5-1. Ο Γάλλος βρήκε νέο μπρέικ για το 5-2 και κράτησε το σερβίς του για το 5-3,

Τσιτσιπάς και Ρουν δεν έχουν αναμετρηθεί ξανά σε κάποια διοργάνωση. O Δανός είχε κατακτήσει το 2019 το Roland Garros Juniors, ενώ φέτος κατέκτησε τον πρώτο του ATP τίτλο στο Μόναχο.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια των «16»
Τζόκοβιτς-Σβάρτσμαν
Οζέρ-Αλιασιμ-Ναδάλ
Ζβέρεφ-Μιράλες
Κατσάνοφ-Αλκαράζ
Ρουντ-Χουρκάζ
Ρουν-Τσιτσιπάς
Ρούμπλεφ-Σίνερ
Τσίλιτς-Μεντβέτεφ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ