Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπως ανακοίνωσαν  οι αρχές.

Βραζιλία: Τουλάχιστον 38 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πόλη  Πετρόπολις -GRTimes.gr

Η πόλη Ρεσίφε, πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, υπέστη το χειρότερο πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς 35 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περίπου 1.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας. Στην πολιτεία Αλαγκόας αναφέρθηκαν δύο θάνατοι και περισσότεροι από 4.000 εκτοπισμένοι.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μια «μεγάλη κατολίσθηση» σε συνοικία της Ρεσίφε. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση στην περιοχή Καμαραγίμπε.

Βραζιλία: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και  κατολισθήσεις - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο,  Τηλεόραση
Βραζιλία: Στους 38 αυξήθηκαν οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην  Πετρόπολις

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο στην πολιτεία Περναμπούκο. Πέρυσι, εκατοντάδες Βραζιλιάνοι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.

Related Articles