Λ. Αυγενάκης: “Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής το Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα θα είναι ζηλευτό σε διεθνές επίπεδο”

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρουσιάστηκαν, σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χανίων, οι Μελέτες των Έργων για την πλήρη «Αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων – Κολυμβητηρίου Νέας Χώρας» προϋπολογισμού 7,52 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τη «νέα εποχή του Κολυμβητηρίου, καθώς με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, η Εγκατάσταση θα είναι ζηλευτή σε διεθνές επίπεδο! Σύγχρονη τεχνοτροπία σε όλες τις υποδομές της, με τα πλέον σύγχρονα υλικά, με ενεργειακό αποτύπωμα». Το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, κομμάτι του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, αλλά και της ιστορίας του ελληνικού υγρού στίβου με την αδιάκοπη «παραγωγή» Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, ολοκληρώθηκε το 1991 και έκτοτε δεν έτυχε κανενός έργου αναβάθμισης, με εξαίρεση μερικές συντηρήσεις την περίοδο του Κυριάκου Βιρβιδάκη. 

 Η απαξίωσή του λαμβάνει τέλος, έπειτα από τη συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ο οποίος ολοκλήρωσε εντός 9 μηνών όλες τις απαραίτητες Μελέτες (Τοπογραφική – Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, Ενεργειακής Αναβάθμισης), προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο ζωτικός εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης. «Ενώσαμε δυνάμεις, ώστε τάχιστα να αποτυπωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και είμαστε εδώ για να παρουσιαστεί το αποτέλεσμα και να τρέξουν αμέσως οι επόμενες διαδικασίες των Μελετών Επισκευής και Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, μιας εμβληματικής εγκατάστασης για την πόλη, για τον νομό, για το νησί μας, για όλη την Ελλάδα, που ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται «ως κόρη οφθαλμού», εγκαταλείπονταν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και προσέθεσε:

 «Αυτή την 3ετία στο Υφυπουργείο, ήταν και είναι καθημερινή μας έγνοια να ξαναδώσουμε ζωή στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Να αναζωογονήσουμε τις Ολυμπιακές, να αναβαθμίσουμε σε ασφαλείς και σύγχρονες τις αθλητικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Και σήμερα είναι η ημέρα και η σειρά του Κολυμβητήριου της Νέας Χώρας να μπει στη νέα εποχή του.Διότι εμείς, ό,τι λέμε το κάνουμε! Πόσο δε όταν αυτό ήταν και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πολύτιμος σύμμαχος, είχε συνεχώς προσωπική εικόνα για το πρόβλημα, ενημερωνόταν τακτικά, αγωνιούσε για την εξέλιξή του και έδωσε λύσεις για να φτάσουμε απόψε στην ανακοίνωση της ολικής αναβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου». Επιγραμματικά, η νέα εποχή του Κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα περιλαμβάνει:

> Ολική αναμόρφωση εγκατάστασης και περιβάλλοντος χώρου, 

> προσβασιμότητα ΑμεΑ, 

> αισθητική αναβάθμιση κτιρίου και κερκίδων, 

> στέγαστρα παντού, 

> χώρους προβολής, ενημέρωσης και χορηγιών, 

> κλειστά δημοσιογραφικά θεωρεία, 

> σύγχρονα αποδυτήρια, 

> χώρους για τους συνοδούς των αθλούμενων, 

> λειτουργική ανακαίνιση των κτιρίων Κωπηλασίας, Ιστιοπλοϊκού και συλλόγου Ναυαγοσωστών, 

> κεντρικό έλεγχο ασφάλειας των κολυμβητικών δεξαμενών,

> διασύνδεση του Γυμναστηρίου με τμήμα του υπογείου, όπου δημιουργούνται εγκαταστάσεις αποθεραπείας > αντικατάσταση του λειτουργικού εξοπλισμού των τριών κολυμβητικών δεξαμενών!

photo1a 30-5-22
photo2a 30-5-22
photo4a 30-5-22

Εδώ η μελέτη για την επισκευή και αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων

Related Articles