Λύθηκε μυστήριο 2.000 ετών για τον σκελετό στην Πομπηία

Petite Perle 300×250

Μετά από έρευνες που έγιναν με έναν πρωτοποριακό τρόπο από αρχαιολόγους βρέθηκε η απάντηση για τους δύο σκελετούς που έχουν βρεθεί στα συντρίμμια της πόλης.

Στη λύση ενός μυστηρίου που κρατούσε εδώ και τόσα χρόνια έφτασαν οι αρχαιολόγοι. Ποιο είναι το μυστήριο; Οι δύο σκελετοί που βρέθηκαν στα συντρίμμια της Πομπηίας. Όλοι είχαν αναρωτηθεί για ποιον λόγο αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν κατάφεραν να φύγουν από την πόλη και να γλιτώσουν τις ζωές τους… Κοιμόντουσαν; Επέλεξαν να μείνουν; Δεν πρόλαβαν;

Η απάντηση που δίνουν οι αρχαιολόγοι σήμερα μετά από μια πρωτοποριακή έρευνα που έκαναν αρχαιολόγοι βρήκαν την απάντηση για το έναν από τους δύο σκελετούς… Δεν μπορούσε να φύγει!

Όπως αναφέρεται στα διεθνή ΜΜΕ, ερευνητές από την Ιταλία, τη Δανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκαναν μια έρευνα και κατάφεραν να αναλύσουν τα στοιχεία από τα οστά του ενός από τους δύο σκελετούς που έχουν βρεθεί μετά τις ανασκαφές.

Κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το DNA του ενός σκελετού και μετά από τις έρευνες αυτές βρήκαν ότι το άτομο αυτό έπασχε από τη νόσο του Pott, όπως ονομάζεται πλέον σήμερα. Προσπαθώντας να το απλοποιήσουμε, ουσιαστικά το άτομο αυτό έπασχε από μια λοίμωξη των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης που προκαλείται από φυματίωση, με αποτέλεσμα την παράλυσή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ