Σωκράτης Βαρδάκης: «Σοβαρές ελλείψεις και μεγάλες αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων»

Petite Perle 300×250

Για τις μεγάλες ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα, σε φαρμακεία της χώρας, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας 43 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Ειδικότερα, χιλιάδες ασφαλισμένοι, όχι μόνο ψάχνουν για αγωγή από φαρμακείο σε φαρμακείο, αλλά αδυνατούν να βρουν μια απλή αντιβίωση ή παυσίπονα. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση για τους καρκινοπαθείς και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν γενικότερα, χρόνιες παθήσεις και χρειάζονται τις αγωγές τους συστηματικά.  

Παράλληλα με τις ελλείψεις, φαίνεται ότι το κύμα των ανατιμήσεων δεν άφησε ανεπηρέαστες τις τιμές των φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις κυρίως στα μη συνταγογραφούμενα να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες καταγγέλλονται. Επιπλέον ζητούν να ενημερωθούν, πώς θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων, που επηρεάζουν ήδη την τσέπη του καταναλωτή.

Τέλος, επειδή έχουν δημιουργηθεί προβληματισμοί αναφορικά με το ενδεχόμενο διαγραφής από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων ευρείας κατανάλωσης, όπως κρέμες, κολλύρια και σιρόπια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του καταναλωτή, οι βουλευτές ζητούν τη σαφή απάντηση του Υπουργού, αν κάτι τέτοιο σχεδιάζεται.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ