Κύπρος: Σειρά επαφών του υπ. Άμυνας της Κύπρου στις ΗΠΑ

Petite Perle 300×250

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο, Γερουσιαστή Robert Menendez και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του American Jewish Committee David Harris.

Ο κος Πετρίδης συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο του Economist με θέμα την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, στην παρέμβαση του ανέδειξε τον περιφερειακό ρόλο της ΚΔ ως αξιόπιστου εταίρου σε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας που δρα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Αναφερόμενος στην συνεργασία με τις ΗΠΑ τόνισε ότι σταθερός στόχος παραμένει η αναβάθμιση και διεύρυνσή της. Κοινή διαπίστωση των ομιλητών: Επιθυμούμε να ζούμε σε ένα κόσμο ελεύθερο, δημοκρατικό που σέβεται την ανεξαρτησία των κρατών και το διεθνές δίκαιο.

Ο κος Πετρίδης συναντήθηκε με τους προέδρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής κ Κυριάκο Παπαστυλιανού και του Hellenic American Leadership Council (HALC) κ Έντυ Ζεμενίδη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ