Σολτς: Γερμανία – Ελλάδα προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία

Petite Perle 300×250

Η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία σε συνεργασία και με την Ελλάδα μέσω της κυκλικής παροχής βοήθειας, όπως είπε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στις Βρυξέλλες. Με τη διαδικασία αυτήν, η Γερμανία θα παράσχει στην Ελλάδα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού, προκειμένου η κυβέρνηση της Αθήνας να προμηθεύει με όπλα στην Ουκρανία, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο γερμανός καγκελάριος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του Συμβουλίου κορυφής, ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε κατανόηση για τη στάση χωρών όπως η Ουγγαρία, που δεν μπορεί να σταματήσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου τόσο γρήγορα όσο η Γερμανία. Επίσης υπερασπίστηκε την εξαίρεση από το εμπάργκο των παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου μέσω αγωγών. «Αυτό ήταν σημαντικό», είπε ο καγκελάριος, επειδή ορισμένες χώρες δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τα μεταβατικά μέτρα τόσο γρήγορα όσο άλλες.

Ο Σολτς παραδέχτηκε ότι μια ομόφωνη απόφαση από τα κράτη της ΕΕ ήταν εφικτή μόνο με αυτόν τον συμβιβασμό. Ο Scholz αναμένει ότι με το εμπάργκο θα μειωθούν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 90%. Η Γερμανία έχει στόχο να τερματίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγη: ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ