ΠΕΔ Κρήτης: Θα θέσει ζήτημα της ακρίβειας και της ανόδου τιμής των καυσίμων

Petite Perle 300×250

Μεγάλα προβλήματα και στους κατοίκους της Κρήτης έχει προκαλέσει το συνεχές ράλι ανόδου στην τιμή της βενζίνης με τους Κρητικούς να βρίσκονται σε απόγνωση αφού αναγκάζονται να πληρώνουν τα καύσιμα, σε μεγαλύτερες τιμές από ότι οι υπόλοιποι πολίτες στην ηπειρωτική χώρα.

Ηχηρή παρέμβαση για το θέμα αυτό έκανε μέσω του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Όπως έκανε γνωστό ο τέως δήμαρχος Ηρακλείου, η ΠΕΔ Κρήτης στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής θα θέσει και επίσημα το ζήτημα που ταλανίζει και έχει κάνει τα νοικοκυριά αλλά και τους Δήμους να στενάζουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, να ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο και για την Κρήτη η οποία έχει εξαιρεθεί όχι μόνο για τους ίδιους τους κατοίκους και την μεταφορά τους αλλά και για την μεταφορά των καυσίμων ώστε οι πολίτες του νησιού να πληρώνουν την βενζίνη στην τιμή που την πληρώνουν και οι υπόλοιποι πολίτες στην ηπειρωτική χώρα. 

Δεύτερος θα πρέπει, όπως είπε ο Γιάννης Κουράκης, να αρχίσουμε να συζητάμε την μείωση στον ειδικό φόρος κατανάλωσης καθώς έτσι η τιμή θα πέσει αισθητά. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης έφερε ως παράδειγμα την Κύπρο που έχει μειώσει τον φόρο κατά 50% με αποτέλεσμα η μέση τιμή της βενζίνης να κυμαίνεται από 1,60 έως 1,65 ευρώ το λίτρο.

Ο κ. Κουράκης σχολίασε πως η κατάσταση τραβάει την ανηφόρα και πως είναι χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρέμβει διότι εκφράζει την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Κουράκης βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με την ΚΕΔΕ και κυβερνητικά στελέχη για τρέχοντα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης καθώς και για τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ