Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Helicopter Sea Combat Squadron 11 των ΗΠΑ

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Από την Δευτέρα 24 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών από το ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση INVITEX – LIVEX (Invitation to an Exercise – Live Exercise) Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με την Helicopter Sea Combat Squadron 11 (HSC-11) του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠA, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και στην περιοχή της Αταλάντης.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AS-332C1 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας, καθώς και με προσωπικό της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Από τις ΗΠΑ συμμετείχαν 2 Ε/Π MH-60S, καθώς και προσωπικό της HSC-11.

Η συνεκπαίδευση περιλάμβανε αντικείμενα σχεδίασης και εκτέλεσης αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, καθώς και αντικείμενα επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

Related Articles