Αγία Πελαγία: Πολλά τα προβλήματα αναφέρουν κάτοικοι και επιχειρηματίες

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ούτε ένα, ούτε δύο είναι τα προβλήματα που ανέφεραν οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Αγίας Πελαγίας ζητώντας από τη δημοτική Αρχή να πράξει τα άκρως απαραίτητα.

 Η περιοχή παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα, δεδομένου του αριθμού των επισκεπτών που δέχεται σε καθημερινή βάση, με την παραλία να ασφυκτιά από κόσμο, κάτι που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιχειρηματιών και κατοίκων, υπάρχει έλλειψη καλαθιών απορριμμάτων.

Μάλιστα, τόνισαν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα καλαθάκι στον κεντρικό δρόμο, αυτόν δηλαδή που καταλήγει στο κανάλι και στη θάλασσα. Αυτό, όπως είπαν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στην Αγία Πελαγία, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των επισκεπτών της περιοχής που αναγκάζονται να μεταφέρουν ό,τι κρατούν – συνήθως χαρτιά από παγωτά, κουτιά αναψυκτικού και μπουκαλάκια με νερό – σε σημείο όπου μπορούν να τα εναποθέσουν.

 “Θέλει καλαθάκια απορριμμάτων ο δρόμος… κρατάει ο τουρίστας τα σκουπίδια του και τα πετάει στην καρότσα” ανέφερε ο κ. Ευθύμης  Σταματάκης, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου, δήλωσε ότι θα αφήσει το αγροτικό του αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο για χρήση… απορριμματοφόρου.

«Δεν φτάνουν οι κάδοι των απορριμμάτων, πρέπει να βάλουν κι άλλους. Πολλές φορές υπάρχουν διπλάσια σκουπίδια απέξω και αυτή είναι μια άσχημη εικόνα για τον τουρίστα που μας επισκέπτεται» δήλωσε ο εστιάτορας Γιώργος Περυσινάκης, ο οποίος συμπλήρωσε και το πρόβλημα με το οδικό δίκτυο και τις λακκούβες αλλά και το γεγονός ότι το λεωφορείο αφήνει στην εθνική οδό τους επισκέπτες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κατηφορίσουν με τα πόδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις της κας  Βασίλικας  Χριστοφάκη που επιπλέον ανέφερε και προβλήματα με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα που προσπαθούν να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματά τους και την φασαρία – σκόνη από αυτά, την έλλειψη φωτισμού στο πάρκινγκ και τις ακριβές για τους Έλληνες ξαπλώστρες.

«Αυτοί που έρχονται μία φορά μπορεί να μην ξανάρθουν από αυτά που ακούω. Κάνουν τα παράπονα στον πράκτορά τους», αναφέρει η κα Χριστοφάκη και συνεχίζει λέγοντας ότι «Οι Έλληνες δεν θέλουν καν να έρχονται στην Αγία Πελαγία. Και όσοι έρχονται αναγκάζονται να έρθουν πολύ νωρίς για να βρουν θέση στο πάρκινγκ που είναι μικρό αλλά και στην παραλία συν ότι πρέπει να πληρώσουν και στα δύο».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ επισκεφτήκαμε τον κ. Νίκο Τσαγκαράκη, ο οποίος υπερτόνισε το πρόβλημα με τις τουαλέτες.

 Ο ίδιος ανέφερε ότι στην παραλία δεν υπάρχουν πουθενά τουαλέτες, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να ανεβαίνουν στα μαγαζιά τους. «Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλο τον κόσμο, όπως καταλαβαίνετε.  Εξυπηρετούμε τους πελάτες μας».

Ο ίδιος εμφανίζεται απογοητευμένος λέγοντας ότι «κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Στην αρχή όλοι εμφανίζονται ωραίοι και μετά γεια σας…».

Αφιλόξενο μέρος για ΑμΕΑ

«Το πιο αφιλόξενο μέρος για τα ΑμΕΑ είμαστε. Δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στην παραλία, ούτε στα καταστήματα μία ράμπα για τα ΑμΕΑ. Πως θα έρθουν αυτοί οι άνθρωποι; Και που έρχονται πως θα περάσουν;” αναρωτιέται η κα Αναστασία Λιοδάκη, κάτοικος στο Αμμούδι της Αγίας Πελαγίας.

«Οι Αρχές κάτι πρέπει να κάνουν. Έχουν αφήσει την Αγία Πελαγία στο έλεος της. Είναι μία πάρα πολύ ωραία περιοχή που δυστυχώς για κάποιους λόγους δεν την έχουν προσέξει. Θα έπρεπε να ήμασταν το Μαϊάμι της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει «έχουμε τον ήλιο και τη θάλασσα που μας σώζει. Αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Θα έπρεπε να υπάρχουν υποδομές που δεν υπάρχουν», καταλήγει η κα Λιοδάκη, εμφανώς ενοχλημένη για την αδιαφορία, όπως είπε, των τελευταίων χρόνων.

«Έχουμε κλείσει τον δρόμο στη θάλασσα…»

“Δεν έχει ένα μόλο, μια πλωτή εξέδρα …τίποτα», αναφέρει ο κ. Ευθύμης Σταματάκης, μόνιμος κάτοικος της Αγίας
Πελαγίας.
Ο ίδιος, ψαράς στο επάγγελμα, κατανοεί από πρώτο χέρι ότι τα χρήματα δεν έρχονται μόνο από την στεριά, τονίζοντας ότι «έχουμε γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα. Δεν περιμένουμε μόνο από τη στεριά. Θέλουμε μια βάρκα, ένα φουσκωτό να φέρει κόσμο, από εκεί έρχονται τα λεφτά…».

Μάλιστα, αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος που στη Λυγαριά έχει εξέδρες και δεν υπάρχει πρόβλημα με
την αρχαιολογία, σε αντίθεση με την Αγία Πελαγία.
Όσον αφορά στα φουσκωτά σκάφη που βλέπουμε στην Αγία Πελαγία απαγορεύεται να δέσουν σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων, το σημείο δηλαδή που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στην Αγία Πελαγία.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Σταματάκη έχει ως αποτέλεσμα «το έξτρα εισόδημα που θα άφηναν στην περιοχή να χάνεται».

Related Articles