Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης από καταναλωτές

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Περίπου στις 4000 υπολογίζονται οι εντολές διακοπής ρεύματος, σε τοπικό επίπεδο, από την αρχή του χρόνου έως τώρα, την ώρα που το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς οι εντολές για διακοπές του ηλεκτρικού έφτασαν τις 180.000, πανελλαδικά!

Πέρυσι οι εντολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έφτασαν τις 160.000! Ήδη, δηλαδή, μόνο στο πρώτο πεντάμηνο, οι εντολές έχουν ξεπεράσει τις περσινές!

Εκτιμάται ότι, ημερησίως, στο Ηράκλειο δίδονται 10-20 εντολές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ με βάση τα στοιχεία, στο νομό Ηρακλείου το αντίστοιχο νούμερο από την αρχή του έτους άγγιξε περίπου τις 1500.

Στο μεταξύ, μια ευνοϊκή απόφαση για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους λογαριασμούς ρεύματος εκδόθηκε πρόσφατα από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση απαγορεύεται έως τις 6 Ιουλίου η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά που επιλέγουν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η δίκη αφορούσε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά εταιρείας προμήθειας ηλεκτρισμού για το θέμα των διακοπών ρεύματος σε πελάτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το δικαστήριο έκανε μερικώς δεκτή την προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την απόφαση, αυτά θα εφαρμόζονται για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρήτρα, όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς.

Ποια νοικοκυριά αφορά η απόφαση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ευάλωτα νοικοκυριά θεωρούνται τα μονοπρόσωπα με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες, ή μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο με εισόδημα έως 13.500 ευρώ και επίσης, όσοι είναι άνω των 70 ετών και δε συγκατοικούν με κάποιον που είναι κάτω των 70 ετών. Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και όλοι όσοι πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

πηγή: www.ekriti.gr

Related Articles