Ουαλία – Ουκρανία 1-0: Έγραψε ιστορία και πάει Κατάρ

Petite Perle 300×250

Η Ουαλία έγραψε ιστορία και για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη έπειτα από 64 χρόνια θα παίξει ξανά στο Μουντιάλ.

Οι «Δράκοι» σε ένα κατάμεστο «City Stadium» επικράτησαν 1-0 της μαχητικής Ουκρανίας και θα βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ.

Εκεί, θα βρουν στον όμιλο τις: Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν. Σούπερ ο Χένεσι κράτησε με μεγάλες επεμβάσεις την ομάδα του όρθια, η οποία είχε και δοκάρι. Από τα πόδια του αρχηγού, Γκάρεθ Μπέιλ άρχισε ο θρίαμβος της πρόκρισης. Αυτή η «φουρνιά» της Ουαλίας μετρά δυο σερί παρουσίες σε Euro.

Η Ουκρανία ήταν καλύτερη στο παιχνίδι, πάλεψε έως το τέλος για το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Oι Ουκρανοί μπήκαν δυνατά, πίεσαν, αλλά τόσο ο Τσιγκάνοβ όσο και ο Ζιντσένκο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χένεσι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, πίεζαν, αλλά δεν ήταν σε θέση να βρουν το πολυπόθητο γκολ.

Οι «Δράκοι» είχαν ρίξει το βάρος ανασταλτικά, ωστόσο στην πρώτη τους τελική προσπάθεια βρήκαν δίχτυα. Ο Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ στο 33', ο Γιαρμολένκο έβαλε άσχημα το κεφάλι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ουαλία σκόραρε για 7η φορά από στατική φάση και με αυτό τον τρόπο πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

25797787
25797763

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 47' είχαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά το σουτ του Τζέιμς δε βρήκε στόχο. Η Ουκρανία απάντησε, αλλά στο 55' ο Γιάρεμτσουκ έκανε την προβολή από κοντά, όμως και πάλι ο Χένεσι έσωσε την ομάδα του. Οι Ουκρανοί πίεσαν αισθητά, αλλά οι «Δράκοι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, μιας και το σουτ του Τζόνσον σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, ο Γιαρμολένκο είχε μια καλή προσπάθεια στο 78', αλλά τίποτα περισσότερο. Οι «Δράκοι» κράτησαν μέχρι τέλους και εξασφάλισαν την πρόκριση στο Μουντιάλ!

Πλέον απομένουν άλλα 2 εισιτήρια. Στον 4ο όμιλο μαζί με την Γαλλία, την Δανία, την Τυνησία θα εισέλθει μια εκ των Αυστραλία, Περού, ΗΑΕ και στον 5ο η Κόστα Ρίκα ή η Νέα Ζηλανδία θα κοντραριστούν για να ταξιδέψουν στο Κατάρ και να είναι μαζί με την Ισπανία, την Γερμανία και την Ιαπωνία.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ