Ηγούμενος πυροβόλησε δόκιμο μοναχό επειδή του ζητούσε χρήματα για τα μεροκάματα

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο ηγούμενος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην δόκιμου μοναχού και έτσι συνελήφθησαν και οι δύο.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο ηγούμενος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν πρώην δόκιμο μοναχό, που του ζητούσε χρήματα για τα μεροκάματα που είχε κάνει στη Ιερά Μονή Γοργοϋπηκόου στα Βίλια Αττικής.

Σύμφωνα με τπληροφορίες, εκτός από τον ηγούμενο συνελήφθη και ο τραυματίας, καθώς ο πρώτος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του, για τις φθορές που προκάλεσε στο μοναστήρι. Ο ηγούμενος κατηγορείται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων», ενώ ο 45χρονος για «φθορά ξένης ιδιοκτησίας».

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης δύο χρόνια, και αν δεν εξαγοράσει την ποινή, κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο πρώην δόκιμος μοναχός πήγε με δύο φίλους του, στο μοναστήρι και ζήτησε από τον αρχιμανδρίτη τα δεδουλευμένα του, για τις ημέρες που πρόσφερε την προσωπική του εργασία στη μονή.

Ο ηγούμενος του απάντησε πως δεν μπορεί να του δώσει χρήματα ή τρόφιμα που ζητούσε, και τότε ο 45χρονος με τους δύο φίλους του, άρχισαν να προκαλούν φθορές στο μοναστήρι. Για να τους αποτρέψει όπως είπε στους αστυνομικούς πήρε ένα παλιό όπλο και πυροβόλησε, ώστε να εκφοβίσει τους δράστες.

Από τα σκάγια τραυματίστηκε στο χέρι ο 45χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφαιρέθηκαν τα σκάγια.

Ο 35χρονος αρχιμανδρίτης έφυγε από το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι, και χθες το πρωί παραδόθηκε στον αστυνομικό σταθμό Βιλίων και συνελήφθη.

Related Articles