Εκτός ορίων η Τουρκία απειλεί ξανά ευθέως την Ελλάδα

Petite Perle 300×250

Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση EFES στα παράλια της Σμύρνης. 

Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας. «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να συμμορφωθεί (!) με το Διεθνές Δίκαιο! 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας σε ανάρτησή του στο twitter απειλεί με αισχρό τρόπο γράφοντας: «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» και ανεβάζοντας φωτογραφίες από την άσκηση. 

Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκαναν – στο περιθώριο της άσκησης – ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σε ζωντανή μετάδοση την αποβατική στρατιωτική άσκηση υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα μήνυμα ισχύος της Αγκυρας, με αποδέκτη την Ελλάδα.  ADVERTISING

Από την πλευρά της η Αθήνα διαμηνύει ότι η χώρα δεν πρόκειται να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή ενώ πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτηρίζουν την άσκηση Efes «προκλητική».

ethnos. gr, newsit

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ