Αρκαλοχώρι: Το τελευταίο μεροκάματο για τον άτυχο Μαθιό

Η μοίρα για τον αξιαγάπητο Μαθιό Τυλλιανάκη είχε άλλα ορίσει.

Πήγαν για να ξεκινήσουν μια διαδικασία αναπαλαίωσης ενός παλιού κτίσματος. Για ένα ακόμη μεροκάματο ανήμερα του Αγίου πνεύματος. Όμως η μοίρα για τον αξιαγάπητο Μαθιό Τυλλιανάκη που διατηρούσε και παντοπωλείο στο Νιπηδητό είχε άλλα ορίσει.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης παλιού κτίσματος συγχωριανού του. Επρόκειτο για ένα μικρό κτίσμα, ελάχιστων τετραγωνικών,  από το οποίο είχε καταρρεύσει μέρος της οροφής. Απέμενε μόνο ένα μικρό τμήμα του ταβανιού και οι εξωτερικοί τοίχοι.

Κάποια στιγμή ο άτυχος άνδρες έθεσε σε λειτουργία το τρυπάνι, τρυπώντας τον τοίχο στην πρόσοψη του παλιού οικήματος και τότε συνέβη η τραγωδία. Τόσο η οροφή που είχε απομείνει όσο και ο τοίχος κατέρρευσαν και καταπλάκωσαν τον 51χρονο.

Δυστυχώς ο θάνατος ήταν ακαριαίος και παρά τις προσπάθειες των άλλων εργατών αλλά και όσων προσέτρεξαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες δεν έγινε κατορθωτό να σώσουν τον άτυχο Μαθιό που υπέκυψε άμεσα στα τραύματα του.

«"Έφυγε" ένα από τα καλύτερα παιδιά του χωριού», λέει ο δήμαρχος

Μόνο καλά λόγια λένε για τον 51χρονο ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος στην περιοχή και βοηθούσε όποιον μπορούσε.

«Ο 51χρονος είναι από τα καλύτερα παιδιά του χωριού. Ήταν ένας άνθρωπος που έμεινε στο χωριό και ήθελε να προσφέρει. Είχε το  μίνι μάρκετ και το καφενείο και όλοι τον αγαπούσαν. Ήταν πάντα γελαστός και βοηθούσε τον κόσμο», αναφέρει συγκλονισμένος ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων για το εργατικό δυστύχημα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου με αφορμή το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Κρήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Μ.Τ. 51 ετών, που έχασε την ζωή του σήμερα το πρωί, ενώ έκανε εργασίες αναστήλωσης οικήματος.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική, με αποτέλεσμα καθημερινά να αυξάνεται η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή κα προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα.

Με οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας για την προστασία της δικής μας ζωής ώστε να γυρίζουμε σώοι στο σπίτι και στις οικογένειές μας.

432333

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ