Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι είπε στον Πικέ πως δεν τον υπολογίζει

Petite Perle 300×250

Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να αποτελέσει ο Ζεράρ Πικέ μετά από 14 χρόνια. Όπως κάνει γνωστό η καταλανική «Sport», ο Τσάβι είχε πριν από δύο εβδομάδες περίπου συνάντηση με τον 35χρονο στόπερ και τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Τσάβι ανέφερε στον Πικέ πως τα προβλήματα τραυματισμών και φυσικής κατάστασης που αντιμετωπίζει, όπως και η εξωαγωνιστική του συμπεριφορά, είναι τα δύο βασικά ζητήματα που τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση. Παράλληλα, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες και πρώην συμπαίκτες στους «μπλαουγκράνα», ο Καταλανός τεχνικός του είπε πως δεν αμφισβητεί την ποιότητα και την αξία του, αλλά δεν θα μπορέσει να προσφέρει σημαντικά στη σεζόν που έρχεται.

Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά του ζητήματα, ο Τσάβι επικεντρώθηκε κυρίως στις πολλές ασχολίες που έχει εκτός γηπέδου ο Πικέ, όπου είναι μέτοχος μεταξύ άλλων στην Ανδόρρα αλλά έχει και διάφορες επιχειρήσεις στην κατοχή του. Κάτι που τον επηρεάζει άμεσα και στο αγωνιστικό και στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

Φυσικά, η διαφαινόμενη αποχώρηση του Πικέ από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να ωφελήσει οικονομικά την ομάδα και να ανοίξει χώρο στο ρόστερ για νέες μεταγραφές.

Ο Πικέ έχει κατακτήσει τα πάντα με τους Καταλανούς, ενώ στα 14 έτη που αγωνίζεται στην ομάδα έχει γράψει 602 συμμετοχές με 53 γκολ και 13 ασίστ. Στο παρελθόν έχει περάσει και από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαραγόσα, ενώ είναι 103 φορές διεθνής με την Ισπανία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ