Τουρκικές προκλήσεις: «Οι Έλληνες σκότωσαν Αφγανό μετανάστη στον Έβρο»

Petite Perle 300×250

Η τουρκική «μονταζιέρα» χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φορά τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το DHA μετέδωσαν ότι η ελληνική πλευρά άνοιξε πυρ και σκότωσε Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Alibey. Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν «ψηλά» τη συγκεκριμένη είδηση χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν άλλες πληροφορίες.

Στο μεταξύ η Αθήνα διαψεύδει όσα αναφέρει η τουρκική πλευρά επισημαίνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο.

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως επισημαίνει το CNN Turk το συμβάν σημειώθηκε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Επιπλέον το CNN Turk υπογραμμίζει πως ο μετανάστης διακομίστηκε από ιατρικές ομάδες, που μετέβησαν στην περιοχή, στο νοσοκομείο του Uzunköprü. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, έχει ξεκινήσει έρευνα.

πηγή: www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ