Μπονζί – Τσιτσιπάς 1-2: Πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα και τώρα Κύργιος

Petite Perle 300×250

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να παίξει τρία σετ για να αποκλείσει τον Γάλλο, Μπενζαμέν Μπονζί με 2-1 για την πρόκριση στο β' γύρο του 500αριού τουρνουά στο Χάλε.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προβλημάτισε για άλλη μια φορά, παρόλα αυτά νίκησε τον Γάλλο, Μπενζαμέν Μπονζί με 7-6(1), 1-6, 6-3 και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιος στη φάση των «16» στο τουρνουά του Χάλε.

Με αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή του ο Τσιτσιπάς έδειξε ξανά κενά διαστήματα στο παιχνίδι του, απέναντι στον Μπονζί (Νο.52), που θα έχει να λέει πως πήρε σετ 6-1 με αντίπαλο τον Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς, στο 2ο τουρνουά που δίνει στο γρασίδι, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κυρίως εξ αιτίας της δικής του απόδοσης.
Τώρα θα αντιμετωπίσει ένα υψηλότερο εμπόδιο, τον απρόβλεπτο Νικ Κύργιος (νίκησε τον Ντάνιελ Αλτμάιερ 6-3, 7-5) για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ξεκίνημα με τέσσερις άσους στη σειρά

Ο Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος, με love game, που ήρθε από τέσσερις διαδοχικούς άσους. Ο Μπονζί απάντησε επίσης με love game, σε ένα σετ που κύλησε με μικρά ράλι και ένα μονότονο τρόπο, ο Τσιτσιπάς έπαιρνε την πρωτοπορία, ο Μπονζί ισοφάριζε, με τον σετ να οδηγείται απόλυτα φυσιολογικά στο 6-6 και στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε, έφθασε πολύ εύκολα στο 6-0, κατακτώντας το σετ με 7-6(1), έχοντας 17 winners και εννέα άσους

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο 2ο σετ. Εκεί που δεν υπήρχε καν υποψία για break στο 1ο σετ, ο Μπονζί βρήκε πέντε μαζεμένες στο 2ο game του β' σετ, για το 2-0. Αιφνιδίασε ακόμα περισσότερο τον Τσιτσιπά με νέο σερί break, κάνοντας το 4-0. Ο Τσιτσιπάς αν και βρήκε το πρώτο του break (4-1), ήταν κακός, χωρίς συγκέντρωση στο παιχνίδι του, ο Μπονζί το εκμεταλλεύτηκε φθάνοντας στο απρόσμενο 6-1.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει νωρίς το πολυπόθητο μπρέικ και να πάρει το καθοριστικό σετ με 6-3, φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ