Επιδότηση στα καύσιμα: Υψηλότερα ποσά, περισσότεροι δικαιούχοι και επέκταση για τρεις μήνες

Petite Perle 300×250

Νέο πακέτο για επιδότηση σε βενζίνη και ντίζελ κίνησης με αύξηση του ποσού και των δικαιούχων και παράταση του μέτρου για ακόμα τρεις μήνες ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κρατική χρηματοδότηση θα αυξηθεί αισθητά και θα ξεπεράσει τα 200 εκ. ευρώ από 130 εκ. ευρώ ενώ ο αριθμός των δικαιούχων θα διευρυνθεί σε πάνω από 3 εκατ. έναντι 2,3 εκατ.

Την ίδια ώρα, σχεδιάζονται πρόσθετα «πυροσβεστικά» μέτρα για την συγκράτηση των τιμών των καυσίμων στα νησιά με ταυτόχρονη αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές.Η χορήγηση του επιδόματος για τη βενζίνη θα γίνει με το μοντέλο του «fuel pass» ενώ θα συνεχιστεί η επιδότηση του ντίζελ κίνησης στην αντλία με τις οριστικές αποφάσεις να «κλειδώνουν» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.Το επικρατέστερο σενάριο για τις νέες παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην καταιγίδα των αυξήσεων που έχει εκτινάξει την τιμή της βενζίνης ακόμα και πάνω από τα 2,8 ευρώ το λίτρο προβλέπει τα εξής:Το επίδομα για τη βενζίνη με τη σημεριν

ή του μορφή θα συνεχίσει να χορηγείται τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ