Προσωρινή λύση για το Δημοτικό Σχολείο Καλεσών με τοποθέτηση 3 προκάτ αιθουσών (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Δήλωσαν την αντίθεση τους Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλεσών παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα για το φλέγον θέμα με το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στο Δημοτικό Σχολείο και την έλλειψη διδακτικών αιθουσών. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών η Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρύσα Λυρώνη-Πάγκαλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λυδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Δερμιτζάκης, ο Πρόεδρος της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Μενέλαος Σκουλούδης, το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, οι εφημέριοι Μιχαήλ Χατζάκης και Εμμανουήλ Κτιστάκης, το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου και αρκετοί γονείς.

Ο κ. Γιάννης Λεμπιδάκης καλωσόρισε το Δήμαρχο και του επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο από την αύξηση των παιδιών και την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα μία λύση ενόψει της έναρξης την επόμενης σχολικής χρονιάς. Μάλιστα δεσμεύτηκε να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του για την όσο καλύτερη ποιότητα των νέων αιθουσών προκάτ.

Ο κ. Μενέλαος Μποκέας στην τοποθέτηση του παραδέχτηκε ότι εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν έχει δοθεί ακόμα λύση λόγω των ιδιαίτερων συγκυριών που επικρατούν με την πανδημία και τη στέρηση σημαντικών εσόδων για το Δήμο Μαλεβιζίου. Δεσμεύτηκε όμως ότι μέχρι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα τοποθετηθούν τρεις αίθουσες προκάτ περίπου 50 τ.μ. η καθεμία που θα λύσουν προσωρινά το πρόβλημα και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη για ένταξη στο ΕΣΠΑ που θα ανοίξει τον ερχόμενο Οκτώβριο έργων ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου των Καλεσών της τάξης των 600.000 ευρώ. Περαιτέρω εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ένας εκπαιδευτικός σχεδιασμός για την περιοχή των Καλεσών με ορίζοντα 5ετίας και κάλεσε τους φορείς να του υποδείξουν ακίνητο τουλάχιστον 6 στρεμμάτων προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην αγορά του για ανέγερση νέου δημοτικού σύγχρονου σχολείου.

Με ιδιαίτερο σκεπτικό τρόπο αλλά και διαφωνία για την προσωρινή λύση που προτάθηκε απάντησε στη δημοτική αρχή το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων που θεωρούν ότι παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν οι υποσχέσεις για λύση δεν τηρήθηκαν με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την αντίθεση τους εξέφρασαν και ο Διευθυντής του σχολείου Μανώλης Κυραλάκης, με τους εκπαιδευτικούς που ήταν παρών στην αίθουσα τονίζοντας τη δέσμευση του Δημάρχου ότι θα δινόταν οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα, κάτι που δεν γίνεται τελικά, ενώ ο Δημήτρης Λυδάκης συμφώνησε με τη λύση που προτάθηκε αφού κατά την άποψη του είναι μονόδρομος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι Δήμος και Περιφέρεια θα προχωρήσουν την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.

Τέλος αποφασίστηκε στις 6 Ιουλίου να υπάρξει νέα συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου για να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, αλλά και να δουν τα σχέδια των τριών νέων αιθουσών που θα τοποθετηθούν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ