Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτρικής Ενέργειας στο ΕΒΕΗ

Petite Perle 300×250

Επίτιμος Πρόεδρος του συνεδρίου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Στις δραστηριότητες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκης) αυτόν τον μήνα εντάσσεται η διεξαγωγή του Διεθνούς ετήσιου Συνεδρίου θεμάτων Απελευθερωμένης Αγοράς Ηλεκτρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (DEMSEE), 20-21 Ιουνίου. 

Το συνέδριο αυτό θεμελιώθηκε το 2005 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας υπό τη διεύθυνση του τότε τακτικού καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης Θαλή Μιχ. Παπάζογλου. 

Έκτοτε, το συνέδριο διοργανώνεται από μια Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (ΤΟΕ) την οποία συνεπικουρεί μια 10-μελής διεθνής επιτροπή.  Φέτος, Πρόεδρος της ΤΟΕ είναι ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Ηρακλείου Μηχανικός Παύλος Βαρδουλάκης.

 Κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι η Εξέλιξη των Αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας και η Κλιματική Αλλαγή.  Η ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου και η λειτουργία δικτύων με μεγάλη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εστιάζονται. 

Το Σύστημα της Κρήτης ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και προβάλλονται τα σημερινά επιτεύγματα, όπως το μακρύτερο στον κόσμο υποθαλάσσιο καλώδιο για τη διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος με την Πελοπόννησο.

  Το Συνέδριο υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης διότι καθιστά την Κρήτη για ένα διήμερο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στις Τεχνολογίες Ηλεκτρικής Ενέργειας καθώς και στην διαχείριση ηλεκτρισμού. 

Ωφελεί μηχανικούς, ερευνητές, σπουδαστές και επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στην ηλεκτρική ενέργεια.

Συμμετέχουν 12 Πανεπιστήμια και Ερευνητικού Φορείς, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ και υπάρχει συμμετοχή από 4 χώρες. 

Εγγραφή δωρεάν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ