Καλλιάνος: Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας -Την Τετάρτη ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Petite Perle 300×250


Για πιθανό κύμα καύσωνα, το πρώτο για φέτος το καλοκαίρι, προειδοποιεί με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μεταξύ άλλων επισημαίνει πως εάν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα διατηρηθούν ως έχουν αυτή τη στιγμή, από την ερχόμενη Τετάρτη (22/6) ο υδράργυρος μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμη και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για το κύμα καύσωνα:
"Δεν άλλαξε -καιρικώς- απολύτως τίποτα. Όπως σας έχω ειδοποιήσει εδώ και σχεδόν 10 ημέρες από το MEGA, από την Τετάρτη 22 Ιουνίου και έπειτα έρχεται αρκετή ζέστη και πιθανότατα και ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι.

Επειδή όμως είμαστε αρκετές ημέρες μπροστά, ακόμη δεν μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι από σύντομη έως και μεγάλη. Θα τα δούμε αυτά τις επόμενες ημέρες.

Αν όμως διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουνίου και στη συνέχεια η θερμοκρασία στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα και τους 40°C.

Σας είχα ενημερώσει εδώ και μέρες ότι βλέπω μεγάλη "κινητικότητα" των θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική. Η Ισπανοί υπέφεραν από τον ισχυρό καύσωνα όλες αυτές τις ημέρες. Τώρα, η Βόρεια Αφρική, αν και πιο εξασθενημένες, φαίνεται ότι θα "στείλει" τις θερμότερες αέριες μάζες και στην περιοχή μας.

Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι θα βιώσουμε τον καύσωνα της Ισπανίας. Θα είναι μια θερμή εισβολή φυσιολογική για την εποχή. Έτσι γίνεται πάντα, όταν σταματάνε οι μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες, έρχεται το κανονικό Ελληνικό καλοκαίρι. Θα σας ενημερώσω και τις επόμενες ημέρες για την εξέλιξη αυτής της θερμής εισβολής".

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ