Τάκης Θεοδωρικάκος: "Υπάρχει ένα σχέδιο αποτροπής της τουρκικής παραβατικότητας"

Petite Perle 300×250

Με τις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας να είναι συνεχείς και να κλιμακώνονται, η Ελλάδα παρακολουθεί με ψυχραιμία και ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε πως υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός για αποτροπή ενεργειών που θα πλήξουν τη χώρα.

«Υπάρχει σχεδιασμός, δράση και πράξεις. Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, ένας πολύ σημαντικός αριθμός, περίπου 1.000 παράνομων μεταναστών, επιχειρούν καθημερινά να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και αποτρέπονται. Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την παραβίαση των συνόρων της, που είναι σύνορα και της ΕΕ. Είμαστε εκεί και θα είμαστε εκεί σεβόμενοι τους κανόνες δίκαιου».

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η απειλή είναι πραγματική και όχι θεωρητική. Δεν είναι μικρό πράγμα 1.000 παράνομοι μετανάστες να επιχειρούν να μπουν στη χώρα. Το πρόβλημα υπάρχει αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Δε θα επιτρέψουμε την παραμικρή παραβίαση των συνόρων μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τον φράκτη στον Έβρο, «όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί».

Αυξημένη η εγκληματικότητα

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε:

«Διανύουμε περίοδο με ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Η καραντίνα έχει συμβάλει στο να εκτροχιαστούν τα πράγματα. Η δουλειά της αστυνομίας γίνεται πιο δύσκολη και απαιτητική, αλλά κάνουμε τα πάντα για να ανταπεξέλθουμε. Ενισχύουμε τις δυνάμεις που είναι στον δρόμο, ψηφιοποιώντας υπηρεσίες».

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι οι αστυνομικοί που θα την στελεχώνουν είναι έτοιμοι.

«Έχουν εκπαιδευτεί, είναι έτοιμοι να συνδράμουν. Όταν θα λειτουργούν μέσα στο πανεπιστήμιο, δε θα φέρουν οπλισμό».

Ωστόσο, όπως τόνισε, η αστυνομία μπορεί να παρέμβει εντός των πανεπιστημίων όταν παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές.

«Όποτε χρειάζεται παρεμβαίνει στα πανεπιστήμια η αστυνομία και θα παρεμβαίνει προκειμένου φοιτητές και καθηγητές να αισθάνονται ασφαλείς».

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε:

«Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να κρατήσει όρθια τη χώρα. Από το φθινόπωρο ξεκινά μια νέα εποχή, φτάνει να συνεχίσουμε να έχουμε σταθερό χέρι στο τιμόνι. Το πότε θα γίνουν εκλογές το έχει πει ο πρωθυπουργός, στο τέλος της τετραετίας. Όταν γίνουν οι εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να νικήσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ