Στα άκρα ο Ερντογάν: Θα θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους

Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα με δύο σημαντικά θέματα, σύμφωνα με την κυριακάτικη «Σαμπάχ», όπως μεταδίδει το ethons.gr και η Μαρία Ζαχαράκη. Την υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τρομοκρατία και τις «παραβιάσεις» της Ελλάδας στα νησιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, στα τέλη του μήνα.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη «Σαμπάχ», «στο τραπέζι θα βρεθεί στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Ο οπλισμός των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, που αποτελεί "ουσιαστική παραβίαση" των συμφωνιών του Παρισιού του 1947 και της Λωζάννης του 1923, καθώς και προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν επίσης από την Τουρκία.

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδείξει στους συμμάχους με έγγραφα τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα», γράφει η «Σαμπάχ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ