Κρήτη: Αυξάνονται και πληθύνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Petite Perle 300×250

Την ανιούσα έχουν πάρει τα τελευταία 24ωρα οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, ως συνέπεια της αύξησης που καταγράφεται στον αριθμό των νέων μολύνσεων με Sars Cov2 καθημερινά.

Σήμερα, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης 62 ασθενείς, 58 στις κλινικές covid και 4 στις ΜΕΘ, εκ των οποίων 1 είναι διασωληνωμένος. Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό αυξήθηκε κατά σχεδόν 20, αφού μόλις την περασμένη Παρασκευή δεν ξεπερνούσε τους 43. Από αυτούς 39 ήταν στις κλινικές, 4 στις ΜΕΘ και οι 2 διασωληνωμένοι. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από δύο μήνες άνοιξε ξανά η ΜΕΘ covid του Βενιζελείου, όπου νοσηλεύονται 3 ασθενείς. Άλλος ένας, διασωληνωμένος αυτή τη φορά, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά οι σημερινές νοσηλείες ανά νοσοκομείο:
ΠΑΓΝΗ: 21 ασθενείς, 20 στην κλινική covid, 1 στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος
Βενιζέλειο: 17 ασθενείς, 14 στην κλινική covid, 3 στη ΜΕΘ, κανένας διασωλωνωμένος
Νοσοκομείο Χανίων: 15 ασθενείς στην κλινική covid
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 2 ασθενείς στην κλινική covid
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 4 ασθενείς στην κλινική covid,
Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς στην κλινική covid
Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 1 ασθενής στην κλινική covid

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται 654 νέες μολύνσεις. Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που έρχεται δεύτερη σε επίπεδο χώρας αναφορικά με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων μετά την Αττική, βεβαιώθηκαν 348 νέα κρούσματα, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 61, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 68 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 177.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ