Πανελλήνιες 2022: Από αύριο θα αποστέλλονται οι κωδικοί ασφαλείας για το μηχανογραφικό δελτίο

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Από αύριο, Τρίτη, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων 2022 που θέλουν να υποβάλλον μηχανογραφικό δελτίο- ή παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο- θα μπορούν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο, έως τις 30 Ιουνίου, να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν password, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο τους, για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022. 

Οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο. 

Πιο αναλυτικά: 

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι εξής υποψήφιοι:

– Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022- ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ- και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ. Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. 

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 ή 2021 των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10% συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

– Οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2022 που δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
 

Related Articles