Έσβησε η φωτιά στις αποθήκες ξυλείας στις Μαλάδες σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβέστες

Petite Perle 300×250

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής των Μαλάδων, καθώς λίγο μετά τις 15:00 ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες επιχειρήσεις. 

στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα από τον Α Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, τη ΒΙΠΕ και τις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ, το αεροδρόμιο Ηρακλείου αλλά και Πυροσβεστικά οχήματα από την ενδοχώρα, με τους πυροσβέστες να έδωσαν μια πραγματική μάχη ώστε να οριοθετήσουν την έκταση της φωτιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε συμφωνα με πληροφορίες από μια βιοτεχνία ξύλου και έχει επεκταθεί στα διπλανά κτίρια, καταστρέφοντας συνολικά τρεις επιχειρήσεις.

Μάλιστα τα εύφλεκτα υλικά των εργοστασίων ήταν και ο λόγος που υπήρχε αυτή η επέκταση και η ανησυχία, με τις ρίψεις από αέρος να ενεργοποιούνται από τις διοικούντες της πυροσβεστικής.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα, ενώ οι καπνοί ήταν εμφανείς από τα περισσότερα σημεία της πόλης.

Ευτυχώς μετά από δύο ώρες η φωτιά περιορίστηκε, αφήνοντας πίσω τρεις κατεστραμένες επιχειρήσεις (δύο ξυλείας και μια πλαστικών υλικών), ωστόσο το θετικό είναι πως δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στα σημεία έτσι ώστε να μην υπάρξουν τυχόν αναζωπυρώσεις στους χώρους που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά.

Σειρά παίρνει ο απολογισμός των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις που είδαν να καταστρέφονται σε λίγες ώρες και να τυλίγονται στις φλόγες οι επαγγελματικές τους στέγες .

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ