ΜΕΡΑ25: Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) αναφέρει ότι σε κλειστή σύσκεψη με επαγγελματικούς φορείς που έγινε με πρωτοβουλία  της Ευρωβουλευτού κας Μαρίας Σπυράκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  κ. Ιωάννης  Τσακίρης ανέφερε[1] σχετικά με τις επιδοτήσεις τα κάτωθι:

«Θα ήθελα να σας πω το εξής, τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ».

 Στις πρωτοφανείς αυτές και αδιανόητες για κυβερνητικό στέλεχος δηλώσεις, υπερθεμάτισε στη συνέχεια   και ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκάλκος.

Οι παραπάνω δηλώσει προκάλεσαν την έκπληξη των παρευρισκόμενων στην σύσκεψη  όπως και των λογιστών και οικονομολόγων.

Τέτοιες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη είναι προσβλητικές και απαξιωτικές και  απαξιώνουν αναίτια και  συλλήβδην  ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας οι λογιστές και οικονομολόγοι κλήθηκαν να αναλάβουν το σύνολο των δηλωτικών υποχρεώσεων, αντιμέτωποι με ασφυκτικές προθεσμίες, ασάφειες, συνεχείς τροποποιήσεις και τεχνικές αδυναμίες των πληροφοριακών συστημάτων.

Σε αυτό τον άνισο αγώνα επέδειξαν αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα και τεράστια βιολογικά και ψυχικά αποθέματα, προκειμένου να στηριχθεί το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Related Articles