Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ Ε.Π.ΑΘΛ.Α και ΕΟΕ

Petite Perle 300×250

Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης υπέγραψαν το απόγευμα της Τετάρτης (22/6/2022) ο γγΑ και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Το Μνημόνιο αφορά θεσμικά θέματα αλλά και αυτά της ανταλλαγής πληροφοριών, της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης.

epathla eoe2 sm

Εκτός των κ.κ. Μαυρωτά και Καπράλου παρόντες στην υπογραφή ήταν από πλευράς της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., ο νομικός συνεργάτης του γγΑ και Συντονιστής της Ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών της Πλατφόρμας, Βασίλης Κεραμάρης και η Olympian και μέλος της Ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της ΕΠΑΘΛΑ, Άγη Κασούμη και από πλευράς της ΕΟΕ ο γ.γ. Μανώλης Κολυμπάδης και η Υπεύθυνη για θέματα χειραγώγησης στην Ολυμπιακή Επιτροπή, Φωτεινή Καραμανλάκη.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε: «Η συνεργασία μας με την ΕΟΕ έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. καθότι οι βασικές αρχές καταπολέμησης της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων υπάρχουν στον κώδικα της ΔΟΕ σε ότι αφορά στο πειθαρχικό επίπεδο και με αυτές πορευόμαστε. Επίσης η ΕΟΕ ήδη συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης που υπογράψαμε σήμερα έρχεται τώρα να επισφραγίσει και θεσμικά αυτήν την άψογη συνεργασία και ευχαριστώ τον Πρόεδρο (και πρώην συμπαίκτη στην Εθνική Ομάδα) Σπύρο Καπράλο, ο οποίος, όπως έχουμε συζητήσει και ως Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών θα προωθήσει την ατζέντα της ακεραιότητας».

epathla eoe3 sm

Από την πλευρά του ο κ. Καπράλος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συνεργαζόμαστε με την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας στο θέμα της καταπολέμησης χειραγώγησης αθλητικών αγώνων. Ένα θέμα υψίστης σημασίας για την ΕΟΕ και για τον αγώνα της για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Εφαρμόζουμε και εδώ τις οδηγίες της ΔΟΕ. Μαζί με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και τη ΓΓΑ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να εξαλειφθεί κάθε είδους πρόβλημα που χαλάει την εικόνα του ελληνικού Αθλητισμού και χαίρομαι που κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση δηλαδή προς όφελος του αθλητισμού της χώρας μας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ