Μουντιάλ 2022: Με 26 παίκτες οι αποστολές των ομάδων στο Κατάρ

Τελευταία Ενημέρωση:

Μέχρι και με 26 ποδοσφαιριστές θα μπορούν να είναι οι 32 φιναλίστ που θα κονταροχτυπηθούν στα γήπεδα του Κατάρ τον επόμενο χειμώνα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Μουντιάλ, η FIFA ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά οι αποστολές των ομάδων θα έχουν ως ανώτατο όριο τους 26 παίκτες, τρεις περισσότερους δηλαδή από τον προηγούμενο επιτρεπόμενο αριθμό.

Τη συγκεκριμένη αλλαγή είχε υιοθετήσει πρώτη η UEFA για το Euro 2020, η οποία – θορυβούμενη από τα κρούσματα κορονοϊού – αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων παικτών από τους 23 στους 26, παρέχοντας έτσι περισσότερες επιλογές στις εθνικές ομάδες.

Πλέον ήρθε και η σειρά της FIFA να ακολουθήσει τα βήματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ανακοινώνοντας πως «στην τελική λίστα των ομάδων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 θα μπορούν να περιλαμβάνονται μεταξύ 23 και 26 παικτών».

Παράλληλα στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι η προεπιλογή των εθνικών ομάδων αυξάνεται σε 55 παίκτες από τους 35 που ήταν μέχρι πρότινος, παρέχοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο στους προπονητές για να καταλήξουν στην τελική τους αποστολή.

Πηγη: www.gazzetta.gr 

Related Articles