Νέο σύστημα ενημέρωσης ασθενών για εξετάσεις στο ΠΑΓΝΗ με κωδικούς taxisnet

Petite Perle 300×250

Στο Ηράκλειο βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τρίμηνο.

Η υπουργός σε ευρεία σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ενημερώθηκε από τον διοικητή του κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη και τα στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος για μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του.

Παράλληλα όμως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Χαλκιαδάκης ενημερώθηκε για τα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε, η υπουργός, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το νέο σύστημα πληροφόρησης των ασθενών μέσω της χρήσης του διαδικτύου, για τις διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν υποβληθεί όπως αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες.

Πρόκειται όπως εξήγησε ο διοικητής για το πρόγραμμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΑΓΝΗ και λειτουργεί σε πρώτη φάση πιλοτικά, που με τους κωδικούς taxisnet και το ΑΜΚΑ τους οι εξωτερικοί ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματά των εξετάσεών τους μέσω του υπολογιστή, που αποτελεί και καινοτομία για το ΕΣΥ πανελλαδικά.

Επίσης, η κ. Γκάγκα ενημερώθηκε για τη λειτουργία της νέας μονάδας ημερήσιας φροντίδας που εξυπηρετεί περίπου 400 ασθενείς με χρόνια νοσήματα την εβδομάδα και την πλήρη ανάπτυξη μετά την covid εποχή των χειρουργείων που έχουν αυξηθεί για τις ανάγκες των ασθενών κ.α

Ο κ. Χαλκιαδάκης, επεσήμανε στην υπουργό και τις ανάγκες που υπάρχουν ζητώντας την στήριξη του υπουργείου με χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, την ολοκλήρωση και απόδοση σε ασθενείς και εργαζόμενους του ορόφου όπου θα στεγαστεί η ογκολογική κλινική, την αναβάθμιση των χειρουργείων, την ένταξη του ΠΑΓΝΗ σε πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και άλλα ζητήματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ