Η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προπαγάνδα περί σύλληψης Έλληνα για κατασκοπεία

Petite Perle 300×250

Σε τουρκικό δημοσίευμα ότι κατασκόπευε την Τουρκία για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για σύλληψη ενός Έλληνα πολίτη για τον οποίο ισχυρίζονται πως εργάζεται ως κατάσκοπος, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών συνέλαβε το Σάββατο τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα o οποίος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε διαπιστωθεί ότι κατασκόπευε τη χώρα για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Υποστηρίζεται πως η Τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ συνεργαζόταν με τον Έλληνα υπήκοο για κατασκοπεία κατά της Τουρκίας, ανέφεραν πηγές ασφαλείας σύμφωνα με το Anadolu .

Είπαν ότι ο Αμπάρα υποδυόταν τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές αναπτύξεις στα σύνορα για να τις στείλει πίσω στην Αθήνα.

Διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η εξαφάνιση του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ