Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής από 1η Αυγούστου 2022 έως 1η Ιουλίου 2023

Petite Perle 300×250

Δεν θα εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας η χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 1ης Αυγούστου 2022 έως 1η Ιουλίου 2023, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε εχθές στην Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: « Εκσυγχρονισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β΄ φάση, Αδειοδότηση παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πλαίσιο ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών και ειδικότερες διατάξεις για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος».

Η ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προβλέπει ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώνουν ως το τέλος κάθε μήνα τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύουν τον μεθεπόμενο μήνα.

Για την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης η ανακοίνωση των τιμολογίων θα γίνει ως τις 10 Ιουλίου.

Η ρήτρα θα εφαρμοσθεί και θα αναγράφεται ξεχωριστά στους λογαριασμούς για τις καταναλώσεις μέχρι την 1η Αυγούστου. Το επόμενο διάστημα θα αναγράφεται στους λογαριασμούς η ενιαία χρέωση και η επιδότηση που θα συνεχίσει να παρέχει το κράτος στους λογαριασμούς από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Προβλέπεται επίσης ότι το επόμενο δωδεκάμηνο τόσο η αλλαγή προμηθευτή όσο και η αλλαγή τιμολογίου προμήθειας θα γίνονται χωρίς το «πέναλτυ» που προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ