Βραδιά αναβίωσης του Κλήδονα στην Τύλισο (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα στην πλατεία του χωριού παρουσία αρκετού κόσμου.

Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά ο Μιχάλης Ρεθεμνιωτάκης στη λύρα και οι Νίκος Αστυρακάκης λαούτο, Γιώργος Αστυρακάκης κιθάρα, Κώστας Σηφάκης κρουστά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλοσώρισμα από το μέλος του Δ.Σ. πολιτιστικού συλλόγου Μαριάννα Ζουρίδη, η οποία μαζί με δύο παιδιά άνοιξαν το πυθάρι και απάγγειλε τις μαντινάδες όπως προστάζει το έθιμο.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος συνεχάρη τον πολιτιστικό σύλλογο και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν υπό δύσκολες συνθήκες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Φασουλάκης, Μιχάλης Αλμπαντάκης, Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Ξυλούρης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Γαζίου-Τυλίσου Βαγγέλης Παρασύρης, Μανώλης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Μενέλαος Σκουλούδης, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Γιάννης Άσπρης και ο Ειδικός Σύμβουλος Νίκος Πατραμάνης.

Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Φασουλάκης.

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ