Στην ελίτ του Παγκοσμίου οι Εθνικές Ανδρών και Γυναικών!

Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα οι δύο 4ες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball "Ηράκλειο 2022"

Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη βρίσκονται οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, οι οποίες κατέκτησαν αμφότερες την 4η θέση στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Ανδρών- Γυναικών «Ηράκλειο 2022» στο Karteros Beach Sports Center.

Η Εθνική Γυναικών διατηρήθηκε στην ελίτ, αφού μετά το χρυσό στο παγκόσμιο του 2018, άγγιξε ένα ακόμα μετάλλιο στη διοργάνωση του Ηρακλείου, ωστόσο ηττήθηκε στον μικρό τελικό με 2-1 (23-22, 16-19, 9-8) από την Ολλανδία.

Η Εθνική μας στάθηκε άτυχη στο πρώτο σετ, το οποίο έχασε με έναν πόντο, αλλά και στα σουτ άουτ, ενώ δεν της δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι σε κρίσιμο σημείο της διαδικασίας.

Η Εθνική Ανδρών έκανε μεγάλη υπέρβαση, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που την βάζει στο «κάδρο» των κορυφαίων ομάδων, που αποτελούσε όνειρο ετών. Στον μικρό τελικό ηττήθηκε 2-0 (18-15, 24-18) από την κορυφαία ομάδα όλων των εποχών στο άθλημα, τη Βραζιλία, χάνοντας μάλιστα στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ.

Πρόκριση σε 3+1 μεγάλα event!

Εν κατακλείδι Εθνικές μας ομάδες, ξεπέρασαν τους στόχους που είχαν θέσει εξαρχής και διασφάλισαν με την εξαιρετική τους απόδοση, την παρουσία τους σε τρείς μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις το επόμενο καλοκαίρι, το EURO στη Ναζαρέ (Πορτογαλία) τον Μάιο, τα World Beach Games στο Μπαλί (Ινδονησία)τον Αύγουστο και τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον Σεπτέμβριο, ενώ θα διεκδικήσουν μέσω του ΕURO και την συμμετοχή τους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στη Βαρσοβία (Πολωνία) τον Ιούνιο.

Δηλώσεις

Μαρία Καραντώνη (προπονήτρια Εθνικής Γυναικών): 

«Πρώτα απ' όλα οφείλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες και στη συνεργάτιδα μου, Σοφία Δημητρίου για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τις απουσίες, τις ατυχίες και τα προβλήματα.

Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτή τη διοργάνωση και μετά την κατάκτηση του τίτλου πριν από τέσσερα χρόνια, ήμασταν πάλι στην κορυφαία τετράδα.

Δυστυχώς σήμερα, στον αγώνα με την Ολλανδία μια απόφαση των διαιτητών μας στέρησε το χάλκινο μετάλλιο. Στη διαδικασία των shoot-out η επαφή έξω από την περιοχή των έξι μέτρων, επέσυρε, βάσει των κανονισμών, πέναλτι και κόκκινη κάρτα, αλλά δεν καταλογίσθηκε η παράβαση. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται. Κρίμα…

Ήδη έχουμε αρχίσει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Έχουμε μπροστά μας μια γεμάτη ατζέντα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, τα World Games στο Μπαλί, τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες εδώ στο Ηράκλειο και τους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κρακοβία. H προσπάθεια συνεχίζεται και οι στόχοι μας παραμένουν υψηλοί, όπου κι αν αγωνιζόμαστε».

Γιάννης Λαζαρίδης (Προπονητής Εθνικής Ανδρών): 

«Μια τέταρτη θέση στον κόσμο είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα, αλλά εμάς μας αφήνει μια πικρία γιατί δεν κατορθώσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά και το γεγονός πως μας έμεινε πικρία που ηττηθήκαμε από την Κροατία και τη Βραζιλία νομίζω τα λέει όλα για αυτήν την ομάδα.
Τα μάτια των παιδιών πετούσαν σπίθες στον αγώνα, το βλέπαμε κάθε στιγμή. Από το ζέσταμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είχαν θέληση, καρδιά, τους βγάζουμε το καπέλο με τον Παναγιώτη γιατί πραγματικά ήταν συγκλονιστικοί.
Το ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε στο μικρό τελικό την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία που μετράει μόλις δύο ήττες τα τελευταία επτά χρόνια, ήταν θέμα μιας, δύο κατοχών. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ίσως η απειρία μας, η πίεση που αγωνιστήκαμε σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Η πορεία μας όλη δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έχει διοργανώσεις μπροστά να πάμε πολύ ψηλά και να φέρουμε διακρίσεις».

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-2 (22-23, 19-16, 8-9)

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Κεπεσίδου M. 2, Κερλίδη 4, Ποιμενίδου 4, Καλοϊδή, Μούρνου 20, Δημητρίου 6, Τροχίδου 6, Λογδανίδου, Διακογιάννη 6, Κεπεσίδου N. 1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Πόρτενσεν): Μπάρναρντ 11, Μπάτερ 12, Φαν Γκιέρσμπεργκεν 2, Κρίστα Μολ , Ριάν Μολ, Κρούγιερ 17, Φαν Έντε 6 , Ζίλμανς, Μπάκερ, Τερβάλ.

Διαιτητές: : Nτος Σάντος / Ασίζ (Bραζιλία). Αποκλεισμοί: 0-1 Κόκκινη Κάρτα: –

ΕΛΛΑΔΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-2 (15-18, 18-24)

ΕΛΛΑΔΑ (Λαζαρίδης): Λαδάκης 5, Μπόσκος 10, Γ. Ελευθεριάδης 16, Καραγκιοζόπουλος, Τσαναξίδης 2, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Β. Ελευθεριάδης, Γουργούμης, Παπαζόγλου

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέμπεν, Σιμόες 6, Πινέιρο 8, Αμαράλ 12, Κάρλος ντε Ολιβέιρα 4, Πιρές 12, Μπαρσέλος, Μαρσέτε, Φερνάντες.

Διαιτητές: Καρντόνε, Μανουέλε (Ιταλία) Αποκλεισμοί: 0-2

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ