Νίκη στην πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon

Petite Perle 300×250

Εύκολη πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον, αφού χωρίς να δυσκολευτεί νίκησε με 6-1, 6-4 την -προερχόμενη από τα προκριματικά- Αυστραλή Ζόι Χάιβς, μετά από 78 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά, για τρίτη σερί χρονιά και πέμπτη συνολικά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με 8-1 πόντους κατακτώντας τα πρώτα δύο γκέιμ (2-0), ενώ ήδη στα πρώτα 22 λεπτά είχε πάρει προβάδισμα με 5-1, έχοντας «σπάσει» δύο φορές το σερβίς της Χάιβς, νο 571 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο τέλος του πρώτου σετ η Σάκκαρη έφτασε και σε τρίτο break, για να πάρει προβάδισμα με 1-0 σε 25 λεπτά.

Η Σάκκαρη στο δεύτερο σετ βρήκε ξανά το break στο ξεκίνημα (2-0), ωστόσο κάποια λάθη της επέτρεψαν στην Χάιβς να φτάσει -με τη σειρά της- σε break μειώνοντας σε 2-1.  Αμέσως μετά η Αυστραλή πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ, έχοντας ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά.

Επιστρέφοντας η Σάκκαρη έκανε νέο break και έφτασε στη συνέχεια στο 4-1. Η Χάιβς μείωσε σε 4-2, η Σάκκαρη με ακόμη ένα εύκολο κράτημα στο σερβίς της έκανε το 5-2, αλλά η Αυστραλή μείωσε (5-3), «σβήνοντας» μάλιστα ένα match-point της Σάκκαρη, ενώ αμέσως μετά με δεύτερο break διαμόρφωσε το 5-4.

Τότε, η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της Χάιβς, έκανε το break και εξασφάλισε τη νίκη και πρόκριση στο 2ο γύρο του Γουίμπλεντον.

Με Τόμοβα στον 2ο γύρο

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Τόμοβα, η οποία επικράτησε 2-1 σετ της Ντάρια Σάβιλ.Η Βουλγάρα αθλήτρια, νο 112 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε τη νίκη με 7-6, 3-6, 7-5 μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ