Ένταξη έργων των Δήμων Φαιστού, Χερσονήσου και Γόρτυνας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 8.780.222,40€

Petite Perle 300×250

Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη

«Με μεγάλη ικανοποίηση και στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας, που έχουμε αναπτύξει με το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση τριών έργων των Δήμων Φαιστού, Χερσονήσου και Γόρτυνας του Ν. Ηρακλείου με συνολικό ποσό ύψους 8.780.222,40€  από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ειδικότερα:

α) ο Δήμος Φαιστού χρηματοδοτείται με το ποσό των 7.084.482,40€ για τη μελέτη και κατασκευή Ειδικού Σχολείου, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων στην περιοχή των Μοιρών, καθώς και Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην περιοχή του Τυμπακίου, β) ο Δήμος Χερσονήσου χρηματοδοτείται με το ποσό του 1.137.740€  για την υλοποίηση δράσεων ηλεκτροκίνησης στην ευρύτερη περιοχή και γ) ο Δήμος Γόρτυνας χρηματοδοτείται με το ποσό των 558.000€ για έργα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της περιοχής.

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, τόσο για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, όσο και για τη συνεχή και έμπρακτη ανταπόκρισή του στις ανάγκες των Δήμων και των συμπολιτών μας.

Η Κυβέρνησή μας δουλεύει με συνέπεια, βρισκόμενη στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας, με έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του και παράλληλα αυξάνουν το ευρύτερο κοινωνικό πρόσημο και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των περιοχών μας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ