Γιόρτασαν τον πολιούχο Πέτρο και Παύλο στα Κάτω Καλέσα (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα σήμερα στα Κάτω Καλέσα, όπου με θρησκευτική ευλάβεια και πλήθος πιστών τελέστηκε ο η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου  ιερουργούντος  του Πανοσιολογιότατου κ.κ., Μεθόδιου Βερνιδάκη Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με αφορμή την σημερινή, ομώνυμη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας,

Στη Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρών από το Δήμο Μαλεβιζίου ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Αλμπαντάκης, Χρύσα Λυρώνη, Γρηγόρης Περυσινάκης και Γρηγόρης Φασουλάκης.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλεσών Κώστας Δερμιτζάκης, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου Μενέλαος Σκουλούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λυδάκης, καθώς επίσης και οι ιερείς των Άνω και Κάτω Καλεσών Εμμανουήλ Κτιστάκης και Μιχαήλ Χατζάκης αντίστοιχα .

Πραγματοποιήθηκε λιτανεία της θαυματουργής εικόνας στον περίβολο του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου και στη συνέχεια έγινε η Ευλόγηση των Άρτων από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Συγκινητική ήταν η στιγμή στο τέλος όπου η εκκλησία έκανε δώρο στο δισέγγονο του αείμνηστου Γεωργίου Ζαχαρία Φασουλάκη ο οποίος ήταν εκείνος που πήγε πριν 110 χρόνια την εικόνα Πέτρου και Παύλου και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος ονομάτισε τον Ιερό Ναό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ