Κώστας Σκρέκας σε Τσίπρα: Φτάσετε τη ΔΕΗ να έχει 2,5 δισ. χρέη

Petite Perle 300×250

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά τη σφοδρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα  περί εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών και των εναλλακτικών παροχών ήταν καλός, ενώ τώρα οι ιδιώτες πάροχοι έχουν γίνει καρτέλ», είπε και διερωτήθηκε τι είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για τα καρτέλ και τα δήθεν καρτέλ.

«Από το 2016 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου 2018 προχρεώνατε τη ΔΕΗ να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει… εσείς πουλούσατε ρεύμα με τιμές κόστους και για αυτό φτάσετε τη ΔΕΗ να έχει 2,5 δις χρέη», είπε και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση φορολογεί την επιχείρηση και τους ιδιώτες παρόχους με 90%, κάτι που δεν κάνει καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση την εφάρμοσε, ενώ σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει φέρει προς ψήφιση μια ρύθμιση που θα την καταργεί.

Ο κ. Σκρέκας παρότι -όπως είπε- δεν είναι ο τομέας της αρμοδιότητας του, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για όσα είπε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τον ότι το κόμμα του δεν ψήφισε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την προμήθεια των φρεγατών Belhara.

«Ο πρωθυπουργός έχει ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, έχει διεθνοποιήσει τα προβλήματα με την Τουρκία κι αυτό δεν αρέσει στον Ερτογάν και τον Τσίπρα και σε αυτά τον καλώ να απαντήσει», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νωρίτερα ο Κώστας Σκρέκας ήρθε σε κόντρα με τον Πάνο Σκουρλέτη και Σωκράτη Φάμελλο, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «κρύβει τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια».

«Δεν ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων», είπε ο κ. Φάμελλος προς τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «ορθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει την υπογραφή και το όνομα Μητσοτάκη κι αντί να την καταργήσετε και να παρέμβετε στον ίδιο τον μηχανισμό, έρχεστε και την καλύπτετε. Την ενσωματώνετε στις αρχικές χρεώσεις. Γι΄αυτό πρόκειται για μνημείο κοροϊδίας και εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής, είτε το θέλετε είτε όχι, καταργείται», αντέτεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναφέρθηκε στην υποχρέωση των παρόχων να ενημερώνουν για την τιμή χρέωσης για το μεθεπόμενο μήνα. «Με τον τρόπο αυτό, όλοι οι καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, θα γνωρίζουν πραγματικά και με διαφάνεια, ποια είναι η χρέωση ενέργειας που θα πρέπει να πληρώσουν», είπε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ