Στην τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην εκδήλωση αποφοίτησης του  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου που λειτουργεί στην οδό Συβρίτου 4 στα Καμίνια (5ο ΕΠΑΛ), παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Η Αντιδήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου και συνομίλησε με τον Διευθυντή , το Διδακτικό προσωπικό και με τους εκπαιδευόμενους τονίζοντας τους ότι η εκπαίδευση και η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά από τη δίχρονη φοίτηση τους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των μαθημάτων και παρέλαβαν τα απολυτήρια τους. 

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Αρχοντάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκείνο που έχει σημασία στη ζωή είναι να κατανοήσουμε, πως όσο ανάποδα και αν τα φέρουν οι συνθήκες, πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι μια γενναιοδωρία της φύσης των πραγμάτων, η οποία απαιτεί αποφασιστικότητα, θέληση και κουράγιο για να την αρπάξεις και να τα αναπληρώσεις όσα μπορεί να έχασες.

Αυτό θέλω να τονίσω απόψε. Αλλά και να επαινέσω. Γνωρίζω, πως οι περισσότεροι από εσάς, μέσα σε συνθήκες δυσκολίας μπορεί να χάσατε κάποια από τα δώρα, που η ζωή απλόχερα πρόσφερε σε άλλους. Η αξιοσύνη σας όμως σας οδήγησε ως εδώ, στο σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας και αυτό προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στο χαρτί, που αποφοιτώντας σήμερα λαμβάνετε. Ακριβώς γιατί είναι προϊόν χαρακτηριστικών, που αποδεικνύουν μαχητές της ζωής.

Σας εκφράζω τον θαυμασμό μου και σας συγχαίρω από καρδιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ωστόσο οφείλω και στους δασκάλους σας, εκείνους που καθημερινά αποδεικνύουν, πως η διδασκαλία είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα»

Related Articles