Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Αναπήδησε 2 μέτρα το ΙΧ του 18χρονου, δηλώνει ο πραγματογνώμονας Π. Μαδιάς

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στο Χαλάνδρι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλη ταχύτητα» και αναπήδηση του αυτοκινήτου στα 2 μέτρα. Ο 18χρονος οδηγός σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε δέντρο. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ο 20χρονος φίλος του, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου.

«Βλέπουμε αμυδρά ίχνη περίπου 60-65 εκατοστά πριν προσεγγίσει το αυτοκίνητο το ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας με φορά και κατεύθυνση προς Χαλάνδρι. Μετά βλέπουμε αναπήδηση του αυτοκίνητου στα 2 μέτρα και χτυπάει στον κορμό του δέντρου στη πόρτα του συνοδηγού» περιγράφει ο κ. Μαδιάς και συνεχίζει: «Υφίσταται εμβολισμό το όχημα από την δεξιά πόρτα στον ζωτικό χώρο της καμπίνας. Ήταν τόσο δυνατή η πρόσκρουση που πήγε να αγγίξει και τα εσωτερικά τοιχώματα της αριστερής πόρτας. Η ταχύτητα πρόσκρουσης δεν ήταν μικρότερη των 85 χλμ την ώρα. Μην ξεχνάμε ότι ο Mad Clip προσέκρουσε στο μεταλλικό φωτιστικό στύλο με 75 περίπου χιλιόμετρα».

Όπως εξηγεί ο κ. Μαδιάς «Σε αυτό το είδος των προσκρούσεων, με μικρής επιφανείας έκταση όπως είναι ο φωτιστικός μεταλλικός ιστός των 20 εκατοστών ή όπως ήταν ο κορμός αυτού του δέντρου των 35 περίπου εκατοστών, συντελείται μεγάλης έκτασης εμβολισμού του ζωτικού χώρους της καμπίνας. Είναι ό,τι το χειρότερο μπορεί να συμβεί στα τροχαία ατυχήματα και επιφέρει βαρύτατους ακόμα και φανατισμούς τραυματισμός των επιβαινόντων». 

Πηγη: ΕΡΤ

Related Articles